ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΦΑΙΑΚΩΝ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 4 ημέρες 3 – 6 ΜΑΪΟΥ 2024

Spread the love

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

4ημερη ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ    3 έως 6/05/2024

 

Το έθιμο των μπότηδων, τα πυροτεχνήματα στη Σπιανάδα, οι λιτανείες της “Νιας Βδομάδας”, οι φιλαρμονικές, οι χορωδίες και ο Άγιος Σπυρίδωνας σε ρόλο επισκόπου μπροστά από τον Επιτάφιο του Μεγάλου Σαββάτου …..                                                                                                     

Οι Κερκυραίοι το Πάσχα και τη Μεγάλη Εβδομάδα, δεν τα ζουν ως “φολκλόρ”. Ακόμα και αν πολλά έχουν διαμορφωθεί σε κάποιο βαθμό με γνώμονα (και) την αθρόα έλευση επισκεπτών, το εμπορικό κομμάτι δηλαδή, οι Κερκυραίοι ζουν μέσα τους, όλα τα έθιμα των ημερών, μικρά και μεγάλα.

Στις Φιλαρμονικές, και τις 18 (ναι! 18), οι μουσικοί διαγωνίζονται ποιος θα βρεθεί στις λιτανείες των ημερών. Σχεδόν όλες οι χορωδίες (48 ζωή νά  ΄χουν) προγραμματίζουν και από μία θρησκευτική εκδήλωση, άλλες με συμμετοχή στους επιτάφιους, άλλες με συναυλίες με έργα εκκλησιαστικής μουσικής ή μουσική που συνδέεται ή ταιριάζει με το κλίμα των ημερών.

Οι κάτοικοι στο Λιστόν, στην Καποδιστρίου, στην Κοφινέτα, στην Πάντων αλλά ακόμα και σε σοκάκια χωριών της περιφέρειας του νησιού, παραγγέλνουν από νωρίς το μεγάλο μπότη (πήλινη στάμνα), αρκετοί δε κάνουν έναν άτυπο διαγωνισμό με τους γείτονες για το ποιο κανάτι θα είναι το μεγαλύτερο ώστε να κάνει και το μεγαλύτερο θόρυβο. Φέτος λοιπόν, θα αποτελέσουμε κομμάτι αυτού του Παχαλινού Κερκυραϊκού Παζλ και θα ζήσουμε μαζί με τους ντόπιους τα δρώμενα της Μ. Παρασκευής και του Μ. Σαββάτου.

1η μέρα : 3/5 Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : ΑΘΗΝΑ – ΚΕΡΚΥΡΑ – EΠITAΦΙΟΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ                                        

Αναχώρηση από Αθήνα το πρωί (06:00) μέσω Ρίου – Αντιρρίου για Άρτα και έπειτα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας από όπου και θα πάρουμε το πλοίο για το νησί της Κέρκυρας. Άφιξη στο νησί των Φαιάκων, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και μετάβαση  στην πόλη για να δούμε στις 22.00 το βράδυ που βγαίνει τον επιβλητικό Επιτάφιο της Μητρόπολης από τη Σπηλιά. Στον Επιτάφιο της Μητρόπολης, που συνοδεύει ο Ιερός Κλήρος και οι Αρχές του τόπου, η παρουσία Φιλαρμονικών, χορωδιών και χιλιάδων Κερκυραίων και επισκεπτών δίνει άλλη διάσταση στην πένθιμη τούτη μέρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

ΜΠΟΤΙΔΕΣ

2η μέρα : 4/5 Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΕΡΚΥΡΑ – ΠΟΛΗ (Κανάτια) -ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ – ΚΑΝΟΝΙ – ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ

Πρωινό και αναχώρηση για την Πόλη. Ο Επιτάφιος του Αγ. Σπυρίδωνα και η Λιτανεία του Σκηνώματος του ξεκινά. Μπάντες συνοδεύουν την Λιτανεία και οι πιστοί ακολουθούν τον «Άγιο» μέχρι το Φρούριο. Στις 11:00 από κάθε γωνιά της πόλης ακούγεται ο ήχος των κανατιών που σπάνε οι ντόπιοι, οι καμπάνες ηχούν, οι μπάντες παιανίζουν χαρμόσυνα εμβατήρια. Όλη η πόλη γιορτάζει την πρώτη Ανάσταση!!

ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ

Συνεχίζεται η ημέρα μας με την επίσκεψη στο ανάκτορο της Πριγκίπισσας Σίσσυ, το Αχίλλειο. Ολάνθιστοι μαγευτικοί κήποι γύρω από το παλάτι, μπορείτε να θαυμάσετε τους εξαιρετικούς πίνακες καθώς και τα εκθέματα του παλατιού – μουσείου.

Συνεχίζει η μέρα με την γραφική Παλαιοκαστρίτσα. Ένας πραγματικός επίγειος παράδεισος με έξι γραφικούς όρμους, και καταπράσινο τοπίο. Ψηλά στο λόφο-βράχο, προβάλλει η Μονή της Ζωοδόχου Πηγής. Απέναντι από τη Μονή θαυμάζει κανείς το χωριό Λάκωνες με την ωραία θέα από την «Μπέλλα Βίστα». Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Αργά το βράδυ μεταφορά σε κοντινή εκκλησία για παρακολούθηση της Αναστάσιμης Ακολουθίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο όπου ακολουθεί Αναστάσιμο δείπνο (00:30 – 02:00) αποτελούμενο από παραδοσιακή Μαγειρίτσα, σαλάτες, κόκκινα αβγά και διάφορα άλλα εδέσματα καθώς και επιδόρπια. Διανυκτέρευση.

3η μέρα : 5/5 ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ – ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΡΑ

Πρωινό και ξεκινάμε Λαμπριάτικη μέρα και χαρείτε την γιορτινή ατμόσφαιρα του ξενοδοχείου που διαμένετε. Χρόνος ελεύθερος όλη την ημέρα να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τις ανέσεις του ξενοδοχείου. Πασχαλινό εορταστικό μπουφέ του ξενοδοχείου. Μπουφές ούζου και τσίπουρου με μεζέδες κατά τη διάρκεια του ψησίματος των αρνιών στην παραλία. Πασχαλινό γεύμα με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Παναγία Βλαχέρνα !!!

Το απόγευμα βόλτα μέχρι το Κανόνι, με θέα την Μονή Βλαχέρνας και το Ποντικονήσι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Διανυκτέρευση.

4Η ΜΕΡΑ : 6/5 KEΡΚΥΡΑ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχωρούμε για το λιμάνι όπου και θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για την Ηγουμενίτσα. Πορεία επιστροφής στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :  350,00 ευρώ κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο.

Διαφορά μονόκλινου        : 100,00 ευρώ.

1ο παιδί μέχρι 2 χρονών δωρεάν

  • 1Οπαιδί 2-12  χρονών -50%

  • 2Οπαιδί 2-12  χρονών -50%

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

  • 3 Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο CORFU MARIS 4 **** στις Μπενίτσες.

  • Δείπνο Μ. Παρασκευής με νηστίσιμο και μη μπουφέ.

  • Αναστάσιμο Δείπνο τα μεσάνυχτα του Μ. Σαββάτου με την παραδοσιακή Μαγειρίτσα και όχι μόνο.

  • Πασχαλινό γεύμα με τον παραδοσιακό Οβελία, ορχήστρα, γλέντι και χορό !!!

  • Πούλμαν της εταιρείας μας για την εκτέλεση του προγράμματος.

  • Εισιτήρια του καραβιού Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα.

  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

  • Είσοδοι σε Μουσεία & Αρχαιολογικούς χώρους.

  • Φόρος διανυκτέρευσης 7 ευρώ ανά δωμάτιο την βραδιά ( 21 ευρώ το δωμάτιο για τις 3 νύχτες του ταξιδιού μας )

  • Ότι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα της εκδρομής.

Καλέστε μας στα: 2106910432 - 2106926418 - 6932766775 (viber, whatsapp)
This is default text for notification bar