12 – 14 Απριλίου 2024………………………………………… Εκδρομή στη Βάλια Κάλντα !!!

Spread the love

Εκδρομή στη Βάλια Κάλντα !!!

3 ημέρες

12 – 14 Απριλίου 2024

Ημέρα 1 : Αθήνα  – Γεφύρι Αζίζ Αγά – Φιλιππαίοι

Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:00 με προορισμό την Καλαμπάκα και στάση για γεύμα. Συνεχίζουμε την πορεία μας για το Νομό Γρεβενών και επίσκεψη στο υψηλότερο γεφύρι της Δυτικής Μακεδονίας, “το γεφύρι Αζίζ Αγά” κοντά στο Τρίκωμο. Στη συνέχεια άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο                                   “ το Αγνάντι του Μπέκα “, σε υψόμετρο 1.250 μ., χτισμένο μέσα στο κατάφυτο δάσος με κυρίαρχο στοιχείο την πέτρα και το ξύλο και τακτοποίηση στα  δωμάτια του. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2 : Βοβούσα – Βάλια Κάλντα – Σαμαρίνα.

ΣΑΜΑΡΙΝΑ

Πρόγευμα και η μέρα μας ξεκινάει με επίσκεψη στο Περιβόλι που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τα Zαγοροχώρια της Hπείρου, σε ένα ορεινό τοπίο μοναδικής ομορφιάς. Επόμενος σταθμός μας η Βοβούσα. Tο πιο απομακρυσμένο χωριό της ανατολικής πλευράς του Ζαγορίου και μία μαγευτική εμπειρία για τον επισκέπτη.

ΒΟΒΟΥΣΑ

Μέσα από το χωριό περνάει ο Αώος ποταμός και είναι η βοή των νερών, αυτό που έδωσε στο χωριό την ονομασία του. Επιστροφή στον νομό Γρεβενών και περνώντας από το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας θα φτάσουμε στην χιλιοτραγουδισμένη Σαμαρίνα,  χτισμένη στο Σμόλικα σε ύψος 1.550 μ. περίπου, μέσα σε ένα τοπίο ανεπανάληπτης ομορφιάς. Ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό γεύμα στις ταβέρνες της κεντρικής πλατείας. Φυσικά μια βόλτα μέχρι τον Μητροπολιτικό ναό “Μεγάλη Παναγιά” αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Στη διαδρομή της επιστροφής μας στο ξενοδοχείο θα επισκεφθούμε το μνημείο πεσόντων στην τοποθεσία “Αννίτσα”, την περιοχή δηλαδή όπου αναχαιτίστηκε η ιταλική προέλαση το 1940. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3 : Γρεβενά – Μουσείο Μηλιάς – Αθήνα.

Πρωινό και αναχώρηση για το Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς,

ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΗΛΙΑΣ

όπου φιλοξενούνται εκτός των άλλων και οι μεγαλύτεροι χαυλιόδοντες στον κόσμο, μήκους 5,02μ., από μαστόδοντα ηλικίας τριών εκατομμυρίων χρόνων, όπου πρόσφατα βραβεύτηκε με το Ρεκόρ Γκίνες. Πορεία επιστροφής στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 200,00 ευρώ κατ΄ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό.

Περιλαμβάνονται :

  • 2 διανυκτερεύσεις σε δίκλινα δωμάτια στον ξενώνα ” Το Αγνάντι του Μπέκα “

  • 2 σπιτικά πρωινά με τοπικά προϊόντα

  • Πούλμαν της εταιρείας μας

  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

Καλέστε μας στα: 2106910432 - 2106926418 - 6932766775 (viber, whatsapp)
This is default text for notification bar