ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2025…ΟΛΟ ΧΡΩΜΑ !!!

Spread the love

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2024 & ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2025 !!!

20/12ου/2024 έως 03/01/2025

ΒΙΕΝΝΗ !!!

ΠΡΑΓΑ !!!

                                       

 

ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ-ΒΙΕΝΝΗ-ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ-ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-

ΚΡΑΚΟΒΙΑ-ΜΠΡΝΟ-ΠΡΑΓΑ-ΟΥΝΤΙΝΕ

 

 

01η μέρα 20/12ου :      Αθήνα – Πάτρα

Απογευματινή αναχώρηση από την Αθήνα για την Πάτρα, επιβίβαση στο πλοίο για Βενετία και τακτοποίηση στις καμπίνες μας.

02η μέρα 21/12ου :       Εν πλώ

03η μέρα 22/12ου :      Βενετία – Λιουμπλιάνα – Λίμνη Μπλέντ

ΛΙΜΝΗ ΜΠΛΕΝΤ

Αρχίζει το ταξίδι μας. Επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο μας και αναχωρούμε για τόπους μαγικούς και ονειρεμένους.

Λίμνη Μπλέντ : Η λίμνη της Σλοβενίας που βγήκε από Παραμύθι !

Κλείστε τα μάτια σας και φανταστείτε: Μια γαλαζοπράσινη λίμνη με ήρεμα νερά, περικυκλωμένη από τις επιβλητικές -και σχεδόν πάντα χιονισμένες- Ιουλιανές Άλπεις, δίπλα της το Μεσαιωνικό κάστρο που «κρέμεται» από τους απόκρημνους βράχους, και στο κέντρο της, το κατάφυτο νησάκι και το γραφικό εκκλησάκι με την πελώρια, πέτρινη σκάλα… Αν δεν είναι αυτό «όνειρο», τότε τι μπορεί να είναι;

ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ

Φθάνουμε στον τόπο διανυκτέρευσης, την πρωτεύουσα της Σλοβενίας, την πανέμορφη Λιουμπλιάνα.

 Η λιλιπούτεια σλοβένικη πρωτεύουσα, χωρισμένη στα δύο από τον ποταμό Ljubjlanica, καταφέρνει να βολέψει στα λίγα γοητευτικά της χιλιόμετρα εξαιρετική μπαρόκ και βιενέζικη αρχιτεκτονική αλλά και αυτό το ανάλαφρο «κάτι» που της χαρίζουν οι χιλιάδες φοιτητές. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

04η μέρα 23/12ου :      Μάριμπορ – Γκρατζ – Βιέννη

Σήμερα ο δρόμος μας καταλήγει στην Βιέννη. Πρώτη μας στάση όμως στον δρόμο για την πρωτεύουσα της Αυστρίας, το γραφικό Μάριμπορ. Το Μάριμπορ είναι μία “αδικημένη” ταξιδιωτικά πόλη και άγνωστη στους περισσότερους αν και υπέροχη και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σλοβενίας μετά την την πανέμορφη πρωτεύουσα της χώρας, την Λιουμπλιάνα. Το Μάριμπορ βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Ντράβα, ενώ στο γραφικό του κέντρο βρίσκεται η πλατεία Slomski με το πανεπιστήμιο και τον επιβλητικό καθεδρικό ναό. Ο καθεδρικός έχει εντυπωσιακό καμπαναριό που φτάνει σε ύψος τα 57 μέτρα.

ΜΑΡΙΜΠΟΡ

Μπαίνουμε στην Αυστρία και η πρώτη πόλη που συναντάμε είναι η πόλη Γκρατζ. Θα εξερευνήσουμε το ιστορικό κέντρο, το οποίο είναι εγγεγραμμένο στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Σε αυτή την περιπατητική ξενάγηση θα εξερευνήσετε τις όμορφες εκκλησίες, τα παλάτια και τα μνημεία της Παλιάς Πόλης, όπως η εκκλησία της Αγίας Τριάδας και το Palais Khuenburg. Θα νιώσουμε τη ζωντανή ατμόσφαιρα της παλιάς πλατείας Αγοράς και θα θαυμάσουμε το Rathaus. Θα δούμε τη διάσημη Όπερα του Γκρατς, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη όπερα της Αυστρίας, το Μαυσωλείο του Κάιζερ Φερδινάνδου Β’ του 17ου αιώνα και τον Καθεδρικό Ναό του 15ου αιώνα. Θα βρούμε μια μυστική διπλή σκάλα στο Burg, την οποία μπορούμε να ανέβουμε για να απολαύσουμε μια οπτική ψευδαίσθηση και τη θέα. Θα καταλήξουμε στην κομψή οδό Sporgasse. Πήρε να βραδιάσει και πρέπει, με βαριά καρδιά, να αναχωρήσουμε για την λαμπερή Βιέννη. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

05η μέρα 24/12ου :      Βιέννη

Ίσως να μην υπάρχει πιο μαγευτική πόλη στην Ευρώπη για να ταξιδέψει κανείς τα Χριστούγεννα από την αριστοκρατική Βιέννη, την πανέμορφη πρωτεύουσα της Αυστρίας, ένα μέρος όπου, σε αρκετά σημεία, ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει σε μία εντελώς άλλη εποχή.

ΒΙΕΝΝΗ

Μέσα σε ψηλά, σύγχρονα κτήρια, δεκάδες καταστήματα τεχνολογίας και αμέτρητες μπουτίκ μεγάλων οίκων μόδας, το ιστορικό κέντρο της Βιέννης, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 2001, μοιάζει σαν ένα απρόσμενο στολίδι μεταφερμένο στο σήμερα από έναν κόσμο μακρινό και πολύ διαφορετικό.

Οι ντόπιοι την αποκαλούν Innere Stadt, δηλαδή «εσωτερική πόλη» και αυτό πραγματικά είναι: μία μικρή, μαγευτική, αλλοτινή πόλη περιχαρακωμένη στα πλαίσια μίας μεγάλης πρωτεύουσας, μία πόλη μέσα σε μία άλλη πόλη, οι δύο τους διαφέρουν σε τόσα πολλά σημεία αλλά η κληρονομία της μιας είναι διάχυτη και εμφανέστατη μέσα στην καρδιά της άλλης.

Τις γιορτές αυτές οι δύο, εντελώς διαφορετικές πόλεις, που συνυπάρχουν αρμονικά και όμορφα μέσα στα σύνορα ενός κοινού τόπου, φορούν το καλύτερο και πιο χαρούμενο τους πρόσωπο, ανάβουν τα λαμπάκια τους και υποδέχονται τις ετήσιες χριστουγεννιάτικες αγορές, τα χειμωνιάτικα παγοδρόμια, τα ωραία κονσέρτα κλασικής μουσικής και τους εκατοντάδες επισκέπτες σε ένα από τα πιο ζεστά και γιορτινά σκηνικά του κόσμου.

Τις ημέρες των Χριστουγέννων η παραμυθένια Βιέννη είναι πιο συναρπαστική από ποτέ. Και υπάρχουν αρκετοί καλοί λόγοι γι’ αυτό που αξίζει να ανακαλύψετε σήμερα που η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην ΒΙΕΝΝΗ !!!

Δείπνο και διανυκτέρευση.

06η μέρα 25/12ου :      Μπρατισλάβα – Βουδαπέστη

Σε πολύ κοντινή απόσταση από την Βιέννη συναντάμε την Μπρατισλάβα. Απλωμένη στην αγκαλιά του Δούναβη η μικρή πόλη της Μπρατισλάβα, η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη σε ολόκληρη την κεντρική Ευρώπη, μοιάζει να βρίσκεται σε μία συνεχή «συνομιλία» ανάμεσα στις διαφορετικές ταυτότητες των πολιτισμών που έχουν σημαδεύσει την ιστορία της. Είναι η μοναδική πρωτεύουσα ευρωπαϊκής χώρας που βρίσκεται σχεδόν πάνω στα σύνορα με κάποιο άλλο κράτος. Στα όρια με την Αυστρία, βαθιά παραδοσιακή και την ίδια στιγμή αρκετά κοσμοπολίτισσα.

ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ

Η πρωτεύουσα της Σλοβακίας καταφέρνει να συνδυάσει την ιστορία των Σλοβάκων με την αριστοκρατικότητα της Αυστρίας, την ατμόσφαιρα της Ουγγαρία και τον ρομαντικό της Τσεχίας. Αφού λοιπόν αφιερώσουμε την μέρα μας στην πανέμορφη Μπρατισλάβα, αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, την Βουδαπέστη. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

07η μέρα 26/12ου :      Βουδαπέστη

Οι χαρακτηρισμοί που έχουν, κατά καιρούς, δοθεί στην ομολογουμένως θεαματική ουγγρική πρωτεύουσα, όσο κι αν ακούγονται σαν πομπώδη κλισέ, είναι πέρα για πέρα αληθινοί. Αρκεί να σταθεί κανείς σε μια από τις οκτώ γέφυρες που ενώνουν τις κάποτε χωρισμένες Βούδα και Πέστη, και θα αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι οι «Μαργαριτάρι του ποταμού», «Παρίσι της Ανατολής» και «Βασίλισσα του Δούναβη» είναι εκφράσεις που δικαιολογούνται από τη γοητευτική, επιβλητική κι αρχοντική αίσθηση που αποπνέει η Βουδαπέστη.

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγησή  μας από την Πέστη, με τη μεγάλη πλατεία των Ηρώων, και το εντυπωσιακό άγαλμα του αρχάγγελου Γαβριήλ μια εντυπωσιακή κατασκευή, όπου «φιλοξενούνται» τα αγάλματα των βασιλιάδων της χώρας. Εν συνεχεία θα επισκεφθείτε τον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Στεφάνου, τη μεγαλύτερη εκκλησία της Ουγγαρίας. Έπειτα θα κατευθυνθείτε  κατά μήκους του Δούναβη όπου θα θαυμάσετε τις όμορφες γέφυρες και θα φτάσετε στην πλευρά της Βούδας. Θα θαυμάσετε το Κάστρο, τον Πύργο των Ψαράδων και τον Ιστορικό Ναό του Αγ. Ματτία, που δεσπόζει στο Βόρειο τμήμα της συνοικίας του Κάστρου. Στη συνέχεια μεταφορά στην πλατεία Vörösmarty στην καρδιά της πόλης στο τέλος της Váci utca. Εκεί θα κάνετε ένα γαστρονομικό ταξίδι σε όλες τις παραδοσιακές γεύσεις της Ουγγαρίας. Αξίζει να δοκιμάσετε σούπα γκούλας μέσα σε ψωμί, γεμιστό λάχανο, στρούντελ, ψητά λουκάνικα, κρέατα & χριστουγεννιάτικα μπισκότα. Ξεχωρίζουν τα kürtös kalác, που είναι γλυκά με φύλλο, σε κυλινδρικό σχήμα, με καταγωγή από την Τρανσυλβανία. Σερβίρονται με διάφορες επικαλύψεις, όπως ζάχαρη, καρύδια, καρύδα και σοκολάτα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

08η μέρα 27/12ου :      Κρακοβία

Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για την Πολωνία και πιο συγκεκριμένα την πρώτη πόλη περνώντας τα σύνορα της Ουγγαρία, την Κρακοβία.

Κρακοβία, η παραμυθένια πόλη. Το κόσμημα της Πολωνίας, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Βίστουλα, χαρακτηρίζεται ως ένα υπαίθριο μουσείο, με τα ιστορικά της μνημεία και την παραμυθένια παλιά πόλη της, η οποία βρίσκεται στην λίστα μνημείων της UNESCO.

ΚΡΑΚΟΒΙΑ

Περπατήστε στη Κεντρική Πλατεία της Κρακοβίας, Rynek Glowny, η οποία βρίσκεται στο κέντρο της Παλιάς Πόλης. Σε πολύ κοντινή απόσταση από την πλατεία, μπορείτε να θαυμάσετε την Βασιλική της Αγ, Μαρίας, μια από τις πιο εντυπωσιακές εκκλησίες της Κρακοβίας, με πολύ ιδιαίτερη αρχιτεκτονική που θα σας μείνει αξέχαστη. Μια επίσκεψη στο κάστρο της Βαβέλ, όπου ήταν το σπίτι του Βασιλιά της Πολωνίας μέχρι τον 17ο αιώνα, είναι μια καλή επιλογή καθώς πλέον είναι εθνικό μουσείο και η είσοδος είναι ελεύθερη. Στην συνοικία του Kazimierz, την Εβραϊκή γειτονιά της Κρακοβίας που πλέον είναι μια από τις πιο πολυσύχναστες της πόλης, μπορείτε να φάτε αλλά και να διασκεδάσετε στα γνωστά vodka bars. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

09η μέρα 28/12ου :      Κρακοβία                                                                                                                                                                                                                         Βρισκόμαστε  στην Κρακοβία, έχουμε  γυρίσει την πόλη και μια μέρα την αφιερώνουμε να δούμε το Άουσβιτς και τα αλατωρυχεία της πόλης Βιελίτσκα που βρίσκεται δίπλα. Το Άουσβιτς ως όνομα και μόνο προκαλεί ανατριχίλα και χωρίς να μπορώ να εξηγήσω το γιατί, πάντα ήθελα να το επισκεφθώ κάποια στιγμή. Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά στρατόπεδα συγκέντρωσης της ναζιστικής Γερμανίας, το οποίο δημιουργήθηκε το 1940 από τον ανώτατο αρχηγό των SS, Χάινριχ Χίμλερ. Ιθύνων νου και ηθικό αυτουργό του Ολοκαυτώματος.

ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ

Το αλατωρυχείο της Βιελίτσκα ιδρύθηκε τον 13ο αιώνα και αποτελεί το δεύτερο παλαιότερο αλατωρυχείο της Ευρώπης. Εκτείνεται σε εννέα υπόγεια επίπεδα και φθάνει σε βάθος τα 327 μέτρα. Έχει περισσότερες από 2.040 αίθουσες και κάτι λιγότερο από 300 χλμ. στοών, που είναι λαξεμένες επάνω σε συμπαγείς όγκους αλατιού. Οι εικόνες, άλλα και η αίσθηση είναι πραγματικά μοναδική. Δείπνο & Διανυκτέρευση.

 

 

10η μέρα 29η/12ου :    Όλομουτς – Μπρνο                                                                                                                                                                                                    Κρυμμένη στην περιοχή της Μοράβιας, στο ανατολικό τμήμα της Τσεχίας, η πόλη του Όλομουτς καταφέρνει να συνδυάσει την ιστορία με τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Με περίπου 100.000 κατοίκους είναι η 6η μεγαλύτερη πόλη στη χώρα, ενώ η παλιά πόλη του Όλομουτς είναι η δεύτερη πιο καλοδιατηρημένη της Τσεχίας. Το Όλομουτς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως πόλη των σιντριβανιών. Με τουλάχιστον 25 σιντριβάνια στις δύο κεντρικές πλατείες, την Στήλη της Αγίας Τριάδας που έχει χαρακτηριστεί ως προστατευόμενο μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βεντσεσλάου (St. Wenceslas’ Cathedral), με τους πολύ εντυπωσιακούς νεογοτθικούς πύργους. Είναι ο δεύτερος ψηλότερος καθεδρικός στην Τσεχία, ενώ χτίστηκε πριν από περίπου 1000 χρόνια. Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα επίσκεψη στον δρόμο μας για το Μπρνό. Το Μπρνο είναι ένα από τα πιο υποτιμημένα μέρη για επίσκεψη στην Ευρώπη. Ακόμα κι αν η πόλη έχει μακρά ιστορία (ιδρύθηκε τον 11ο αιώνα, μπορείτε ακόμα να βρείτε πολλά απομεινάρια από τους μεσαιωνικούς χρόνους), είναι εύκολο να πούμε ότι το Μπρνο είναι μια από αυτές τις τέλειες πόλεις της Κεντρικής Ευρώπης με όμορφη αρχιτεκτονική και αναμφισβήτητη ατμόσφαιρα. Το κεντρικό τμήμα της πόλης έχει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια που χρονολογούνται από την εποχή της Αυστροουγγαρίας – μπορεί εύκολα να σας θυμίσει άλλες μεγαλειώδεις πόλεις όπως το Ζάγκρεμπ , το Κλουζ-Ναπόκα , την Κρακοβία ή το Λβιβ .

ΜΠΡΝΟ

Οι λάτρεις της μοντερνιστικής αρχιτεκτονικής (ιδιαίτερα της φονξιοναλιστικής τάσης) απολαμβάνουν μια επίσκεψη στο Μπρνο. Μερικά από τα κτίρια είναι τέλεια παραδείγματα αυτού του στυλ, με την Tugendhat Villa που είναι καταχωρημένη στην UNESCO να είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

11η μέρα 30/12ου :      Μπρνο – Πράγα                                                                                                                                               Ημερήσια εκδρομή στην πρωτεύουσα της Τσεχία, την ονομαστή ΠΡΑΓΑ !!!                                                                                       Μια πόλη που διαφυλάσσει την ταυτότητα και το συναισθηματισμό της. Μεσαιωνική γοητεία, αρχιτεκτονικά ρεύματα με δόσεις από γοτθικό, μπαρόκ, αναγεννησιακό και αρτ νουβό ρυθμό, 350 θέατρα, όπερα, 25 μουσεία, 100 πινακοθήκες και αμέτρητα τζαζ κλαμπ.

ΠΡΑΓΑ

Το ιστορικό κέντρο της Πράγας ανήκει στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Είναι χωρίς αμφιβολία από τις πόλεις με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Ευρώπη. Πρωτεύουσα της Τσεχίας, που για χρόνια αποτέλεσε την έδρα των Βασιλέων της Βοημίας, καθώς και σημαντικότατο εμπορικό κέντρο, το οποίο προσέλκυε εμπόρους από όλη την Ευρώπη. Η Πράγα είναι μια μαγευτική πόλη της κεντρικής Ευρώπης. Θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το κάστρο της Πράγας, το μεγαλύτερο ιστορικό κάστρο στην Ευρώπη, θαυμάστε τη φημισμένη Γέφυρα του Καρόλου πάνω από τον ποταμό Μολδάβα και τα ατέλειωτα αξιοθέατα της Παλιά Πόλης. Επιστροφή στο Μπρνο και το ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

12η μέρα 31/12ου :      Ούντινε                                                                                                                                                                                                                                          Αν οπτικοποιούσα μια πόλη όπως το Ούντινε σε προσωπογραφία, θα του έδινα τη μορφή της Μόνα Λίζα. Η αινιγματική έκφραση με το ελαφρύ μειδίαμα είναι ένας παραλληλισμός ασυνήθιστος για περιγραφή ταξιδιωτικής εμπειρίας, ωστόσο αντιπροσωπεύει την αίσθηση που αυτός ο τόπος προσφέρει.

Συνορεύοντας με την Αυστρία στα βόρεια, τη Σλοβενία στα ανατολικά και την Αδριατική Θάλασσα στα νότια, το Ούντινε είναι ένα ιδιότυπο αμάλγαμα επαρχιακής πόλης που, προλεταριακή και εκλεπτυσμένη, φιλική και καλλιεργημένη, αν βρισκόταν κάπου στην Τοσκάνη, θα έχαιρε σίγουρα πλήρους εκτίμησης των επίδοξων ταξιδιωτών. Δεν φιγουράρει σε κεντρική θέση στο καλεντάρι των περιηγήσεων, ενώ δεν θεωρείται γνωστό πολιτιστικό και γαστρονομικό λίκνο, παρόλο που διαθέτει μια γκάμα από εντυπωσιακές ατραξιόν, πλατείες και osterias με αλέγκρα φινέτσα. Αυτή όμως είναι η γοητεία της. Τόπος διανυκτέρευσης το Ούντινε και φυσικά θα αλλάξουμε τον χρόνο εδώ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

ΚΑΛΟ, ΥΓΙΕΣ & ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ  2025 !!!

13η μέρα 01/01ου :      Βενετία – εν πλω

Αναχώρηση το πρωί για το λιμάνι της Βενετίας όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για την Πάτρα.

 

14η μέρα 02/01ου :      ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας, επιβίβαση στο λεωφορείο μας και επιστροφή στην Αθήνα.

 

 

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΜΑΣ !!!

ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΑΖΙ !!!

Καλέστε μας στα: 2106910432 - 2106926418 - 6932766775 (viber, whatsapp)
This is default text for notification bar