17 έως 19/11ου : ΡΕΝΤΙΝΑ – ΛΟΥΤΡΑ ΣΜΟΚΟΒΟΥ !!!

3ήμερη εκδρομή (17 – 19/11) ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ!

Διαβάστε το πρόγραμμα!

Παρασκευή 17/11ου : ΑΘΗΝΑ – ΡΕΝΤΙΝΑ

Αναχώρηση από το γραφείο μας 08:00. Στάση στα Καμένα Βούρλα για το καφεδάκι μας και φυσικά τους λουκουμάδες μας. Συνεχίζοντας την διαδρομή μας και συναντώντας την τεχνητή λίμνη του Σμόκοβου θα γευματίσουμε σε παραδοσιακή ταβέρνα με θέα την λίμνη.

Σε υψόμετρο 900μ, στην καρδιά των Αγράφων, συναντούμε το χωριό Ρεντίνα. Ένα χωριό που η ιστορία, ο πολιτισμός και η απαράμιλλη ομορφιά της φύσης έχουν αποτυπωθεί σε κάθε σημείο της. Σας καλωσορίζει και σας υπόσχεται μια ονειρική απόδραση.

Νωρίς το απόγευμα άφιξη στην Ρεντίνα και τακτοποίηση στον ξενώνα Rentina Inn. Το βραδάκι στο ταβερνάκι της μητέρας της ξενοδόχας μας θα δειπνήσουμε όλοι μαζί γνωρίζοντας και τους λιγοστούς ντόπιους του χωριού. Διανυκτέρευση.

Σάββατο 18/11ου : ΜΟΝΗ ΡΕΝΤΙΝΑΣ – ΛΟΥΤΡΑ ΣΜΟΚΟΒΟΥ

Παραδοσιακό πρωινό στον ξενώνα μας και επίσκεψη στην κοντινή Μονή Ρεντίνας.

Η Μονή Ρεντίνας ή Ιερὰ Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ρεντίνας  βρίσκεται κοντά στα όρια με τις Περιφερειακές Ενότητες Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, κτισμένο σε περιοχή κατάφυτη από δρύς. Αποτελεί σπουδαίο ιστορικό και θρησκευτικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής ενώ από το 1967 έχει κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος.

Κατεβαίνουμε στα 450μ υψόμετρο στα Λουτρά Σμοκόβου.  Τα ιαματικά νερά αναβλύζουν από πέντε πηγές σε φυσική θερμοκρασία 37 έως 40,2 βαθμούς Κελσίου και διοχετεύονται στο υδροθεραπευτήριο. Έχουν σύσταση θειούχα αλκαλική, ελαφρά οσμή υδρόθειου και θεωρούνται από τα καλύτερα της Ελλάδας. Θα έχουμε την ευκαιρία και την άνεση να απολαύσουμε τις υπηρεσίες του Υδροθεραπευτηρίου.  Πισίνα – Χαμάμ, Σάουνα… και φυσικά μεζέδες στα γειτονικά ταβερνάκια.

Επιστροφή στον ξενώνα μας και διανυκτέρευση.

Κυριακή 19/11ου : ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΚΕΔΡΟΥ – ΦΙΛΙΑ ΓΗ ( οινοποιείο ) – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση και πρώτη μας επίσκεψη ο Παραδοσιακός Νερόμυλος στο χωριό Κέδρος.

Tο 1988, ο νερόμυλος χαρακτηρίστηκε ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο προκειμένου το κτίσμα να προστατευτεί και να διατηρηθεί ως νεότερο μνημείο της προβιομηχανικής αρχιτεκτονικής. Σώζεται ακέραιος και σε λειτουργία ο μηχανολογικός του εξοπλισμός, ο οποίος αποτελείται από δύο ζεύγη μυλόπετρες που βρίσκονται στο μέσο περίπου της ανατολικής πλευράς, ώστε η παραγωγική δυνατότητα του μύλου να είναι διπλάσια. Θα προμηθευτούμε το αλεύρι μας  ( υψηλής διατροφικής αξίας χωρίς συντηρητικά ) και θα συνεχίσουμε την μέρα μας.

Λίγο παρακάτω στα 7 χιλιόμετρα θα επισκεφθούμε το τοπικό οινοποιείο ” Φίλια Γη “.

Γεύμα σε τοπική εξοχική ταβέρνα και επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 180,00 ευρώ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ : 

  • ( 2 ) Διανυκτερεύσεις στον ξενώνα RENTINA INN με πρωινό

  • Πούλμαν της εταιρείας μας για την πραγματοποίηση του προγράμματος.

  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

Καλέστε μας στα: 2106910432 - 2106926418 - 6932766775 (viber, whatsapp)
This is default text for notification bar