31/7 – 9/8/2023: Γύρος της Νότιας Γαλλίας!

Διαβάστε το εκπληκτικό πρόγραμμα που σχεδιάσαμε για σας για φέτος το καλοκαίρι στην πανέμορφη Νότια Γαλλία! Το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου. ΠΡΟΣΟΧΗ: οι δηλώσεις ενδιαφέροντος πρέπει να γίνουν όσο το δυνατόν ταχύτερα προκειμένου να ανταποκριθούμε στη διαθεσιμότητα!

 

1η μέρα και το όνειρο ξεκινάει.

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για το Μιλάνο της Ιταλίας. Το πούλμαν της εταιρείας μας θα μας περιμένει για να μας μεταφέρει στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα. Τορίνο – Ανεσί

Πρωινή αναχώρηση για το Τορίνο.

Χρόνος στο κέντρο της πόλης για να θαυμάσουμε τα αξιοθέατά της. Το Αιγυπτιακό μουσείο, την πινακοθήκη Σαμπαούντα, την Αρμερία Ρεάλε, το Μόλε Αντονελιάνα, το Ντουόμο κ.ά.
Φεύγουμε από το Τορίνο και την Ιταλία και μπαίνουμε στην γείτονα Γαλλία με κατεύθυνση το μαγευτικό Annecy. Στον δρόμο μας θα επισκεφθούμε την ιστορική πρωτεύουσα της Σαβοΐας την Chambery.

Το παλιό κέντρο της πόλης είναι γεμάτο επαύλεις με μικρές στοές ανάμεσά τους. Η κρήνη των ελεφάντων είναι το σύμβολο της πόλης. Στο παρεκκλήσι των Δουκών της Σαβοΐας φυλασσόταν η Ιερά Σινδώνη γι’ αυτό η πόλη ήταν ιερός τόπος προσκυνήματος.
Φτάνουμε στο Annecy, όπου τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο μας και κάνουμε την βόλτα μας. Χτισμένη στις όχθες της ομώνυμης λίμνης, έχει ένα υπέροχο παλιό κέντρο, σπίτια με παστέλ χρώματα, ένα κάστρο του 12ου αιώνα, κανάλια, γέφυρες, καφέ δίπλα στο ποτάμι. Ομορφιά απερίγραπτη…

Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα.  Γκρενόμπλ – Λυών

Σήμερα θα επισκεφθούμε την πρωτεύουσα της παλιάς επαρχίας του Δελφινάτου (Ντοφινέ), την Γκρενόμπλ.

Είναι η μόνη μεγάλη πόλη στις Άλπεις χτισμένη πάνω στην συμβολή των ποταμών Ιζέρ και Ντράκ. Μεγάλο κέντρο πυρηνικών και χημικών ερευνών, με πολύ όμορφη παλιά συνοικία και κτήρια του 13ου αιώνα. Καθεδρικός ναός, Ανάκτορα στην πλατεία νότρ Νταμ, πλατείες γεμάτες ζωντάνια με πολλά καφέ και μαγαζιά.

Αναχώρηση για την πόλη διανυκτέρευσής μας την Λυών. Αξίζει να περάσουμε λίγο χρόνο στην Λυών, η οποία, εκτός από δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Γαλλίας, είναι και η γαστρονομική πρωτεύουσα. Η στρατηγική της θέση, στην συμβολή των ποταμών Ροδανού και Σαόν, σημάδεψε την ιστορία της και την καθιέρωσε ως έναν από τους μεγαλύτερους συγκοινωνιακούς και εμπορικούς κόμβους της χώρας.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα. Λυών

Η μακραίωνη ιστορία της πόλης είναι ορατή μέσα από τα μνημεία και τους δρόμους της. Εδώ ίδρυσαν οι Ρωμαίοι την πόλη το 43 π.χ. στον λόφο Φουρβιέρ. Τα ερείπια του Φουρβιέρ είναι τα αρχαιότερα ρωμαϊκά ευρήματα εκτός Ρώμης. Στους πρόποδες του λόφου , στην δυτική όχθη του Σαόν, βρίσκεται η παλιά πόλη, ένα από τα καλύτερα διατηρημένα συγκροτήματα αναγεννησιακών κτηρίων της Ευρώπης. Η εκκλησία νότρ ντάμ ντε Φουρβιέρ, το Ιστορικό μουσείο, μουσείο μαριονέτας ( φημισμένες στην Λυών ) , καθεδρικός ναός Σεν Ζαν είναι μερικά από τα αξιοθέατα που θα απολαύσουμε σήμερα. Ελεύθερο απόγευμα να περπατήσουμε την παλιά πόλη.
Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: Κλαιρμόν Φεράν – Λιμόζ

Στο οδοιπορικό της ημέρας θα διασχίσουμε την ορεινή περιοχή της Μασίφ Σαντράλ ( κεντρικό οροπέδιο ) που βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο της χώρας. Περιοχή που κατοικήθηκε πρώτη από όλες τις άλλες περιοχές της χώρας και τόπος καταγωγής μεγάλων πολιτικών, όπως ο Ζισκάρ ντ’ Εστέν, Ζόρζ Μπομπιντού και Ζακ Σιράκ.

Στο μικρό και γραφικό Κλερμόν Φεράν θα κάτσουμε το μεσημέρι μας. Εμπορική πόλη, η οικονομία της οποίας χρωστάει πολλά στη βιομηχανία ελαστικών Michelin που ιδρύθηκε εδώ το 1830.

Το απόγευμα θα φτάσουμε στην Λιμόζ. Πόλη που προσελκύει τους λάτρεις των διακοσμητικών τεχνών και ειδικά της πορσελάνης, του σμάλτου και των ταπισερί. Η ανακάλυψη σημαντικού κοιτάσματος καολίνης το 1768, κατέστησε την πόλη συνώνυμη με την ατόφια λευκή πορσελάνη. Από τότε ιδρύθηκε μια μεγάλη βιομηχανία που παράγει τις  καλύτερες πορσελάνες που κατασκευάστηκαν ποτέ. Το Εθνικό μουσείο Αντριέν Ντιμπουσέ  περιλαμβάνει πλήρη συλλογή που διαθέτει πάνω από 11.000 εκθέματα από πορσελάνη.

Επίσης έχουμε και τον επιβλητικό καθεδρικό ναό Σεντ Ετιέν με εκπληκτικά πέτρινα ανάγλυφα, ιδίως στο τέμπλο του.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα: Κονιάκ – Μπορντώ

Σας λέει τίποτα το όνομα αυτού του χωριού, Cognac ; Είναι το χωριό Κονιάκ στην Ελληνική γραφή. Το μικρό αυτό λιμάνι πάνω στις όχθες του ποταμού Σαράντ φημίζεται παγκοσμίως για το ομώνυμο ποτό που παράγεται από την απόσταξη κρασιού των τοπικών αμπελιών.

Φτάνουμε λοιπόν στο Μπορντώ. Υπήρξε μια από τις σπουδαιότερες πόλεις τις Γαλλία του 18ου αιώνα. Σήμερα είναι η πρωτεύουσα του κρασιού το εμπόριο του οποίου ξεκινάει την ρωμαϊκή εποχή και διεξαγόταν μέσω των ποταμών. Τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

7η μέρα: Μπορντώ

Η πόλη που θα δούμε σήμερα προέκυψε από την μαζική πολεοδομική ανασυγκρότηση που επέβαλε το Παρίσι τον 18ο αιώνα. Τα ωραιότερα κτήρια είναι επαύλεις των πλουσίων μεγαλεμπόρων κρασιού. Μετά από χρόνια αναστήλωσης και συντήρησης, οι αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες της πόλης και οι περίτεχνες προσόψεις των κτηρίων αποπνέουν μοναδικό στυλ και κομψότητα. Κλασικά λοιπόν κτήρια της αριστοκρατικής συνοικίας του Σαν Πιέρ, το μέγαρο του Χρηματιστηρίου, το μνημείο των Γιρονδίνων κ.ά. αξιοθέατα της πόλης θα μας γεμίσουν την μέρα σήμερα.

Το απόγευμα θα έχουμε τον χρόνο να κάνουμε την βόλτα μας στο ιστορικό κέντρο ελεύθερα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η μέρα: Τουλούζη

Η Τουλούζη, που κατευθυνόμαστε σήμερα, είναι μια κοσμοπολίτικη πόλη, επαρχιακή πρωτεύουσα και εξελιγμένο κέντρο τεχνολογίας και αεροναυτικής έρευνας. Στην καρδιά της πόλης βρίσκεται η πανέμορφη παλιά « ρόζ πόλη » με τα γραφικά δρομάκια που θυμίζουν χωριό. Διαθέτη μεγάλη ιστορική παράδοση, παραμένει ζωντανή και εύθυμη και έχει τους περισσότερους φοιτητές εκτός Παρισιού.

Ξεκινάμε την επίσκεψή μας από το μουσείο της Σιτέ ντε λ’ Εσπας ( πόλη του διαστήματος ) όπου θα απολαύσουμε τα καταπληκτικά επιτεύγματα της αεροδιαστημικής, για τα οποία φημίζεται η πόλη. Η πλατεία ντε Καπιτόλ με το Καπιτόλιο και  το Δημαρχιακό μέγαρο, υπέροχες μεγαλοπρεπείς επαύλεις όπως το Μέγαρο Ασεζά και Μπερνουί, την εκκλησία του Σεν Σερνέν ( η μεγαλύτερη ρομαντικού ρυθμού της Ευρώπης ), την γοτθική εκκλησία των Ιακωβίνων κ.ά.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο.

9η μέρα: Αβινιόν – Νίκαια

 

Μια πόλη στο όνομα, η εσωτερική καρδιά της Αβινιόν μοιάζει περισσότερο με ένα ζωντανό χωριό στην πραγματικότητα. Πίσω από τις όμορφα διατηρημένες επάλξεις απλώνονταν δρόμοι γεμάτοι ιστορία, ζωντανοί από τον ήχο της μουσικής και στολισμένοι με τέχνη. Είναι μια πόλη που θα σας σαγηνεύσει και θα σας κάνει να λαχταράτε να επιστρέψετε.

Ζήστε την ιστορία της Νίκαιας σε μια βόλτα με τα πόδια στη μεσαιωνική παλιά πόλη, γνωστή ως Vieux-Nice. Μάθετε για την ιστορία της πόλης από τις ελληνικές της καταβολές μέχρι τις ημέρες των Ιταλών κυβερνητών.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

10η μέρα: Γένοβα – Πόρτο Φίνο – Μιλάνο

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το λιμάνι της Γένοβα στην Ιταλία, έναν από τους πιο υποτιμημένους πολύτιμους λίθους της Ιταλίας. Μπορείτε να δείτε το Porto Antico, το παλιό λιμάνι της Γένοβας , το οποίο μεταμόρφωσε ο ιθαγενής γιος και αρχιτέκτονας Renzo Piano, διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά κέντρα της Ευρώπης. Ο μεσαιωνικός πυρήνας της Γένοβας, γεμάτος με ένα στενό δίκτυο καρούγκι ή στενών (συχνά λιθόστρωτων) δρόμων, προσφέρει palazzi που παρουσιάζουν μια σειρά από αρχιτεκτονικά στυλ, καταστήματα πολιτιστικής κληρονομιάς, εστιατόρια και καφέ.

Στην Piazza San Matteo που αγκυροβολείται σε μια γοτθική εκκλησία, θα δείτε καλοδιατηρημένα παλάτια με ασπρόμαυρες ρίγες πέτρινες προσόψεις που κάποτε ανήκαν σε μέλη της φυλής Doria, μεταξύ των πιο ισχυρών οικογενειών της πόλης.

Επόμενος σταθμός μας ένα από τα γραφικά λιμανάκια της ιταλικής Ριβιέρας, το Πορτοφίνο. Είναι ένα ρομαντικό κοσμοπολίτικο θέρετρο που μπήκε στον ταξιδιωτικό χάρτη στα ’50s, όταν το γραφικό ψαροχώρι έγινε καταφύγιο γνωστών συγγραφέων, όπως ο Γκι ντε Μοπασάν και ο Τρούμαν Καπότε, και αστέρων του Χόλιγουντ. Σήμερα τα πολύχρωμα σπιτάκια στεγάζουν ακριβές μπουτίκ και πολυτελή cafes με θέα στον πολύβουο όρμο με τα σκάφη και τα ιστιοπλοϊκά.

Αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Μιλάνο όπου και θα αναχωρήσουμε με απογευματινή πτήση για την Αθήνα.

Κόστος εκδρομής:   από 1.440,00

( εξαρτάται από την τιμή του αεροπορικού εισιτηρίου την ημέρα δήλωσης συμμετοχής )

διαφορά μονόκλινου : 380,00 ευρώ.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Μιλάνο – Αθήνα.

  • 9 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3 – 4 αστέρων με ημιδιατροφή.

  • Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας.

  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Είσοδοι σε μουσεία και χώρους όπου απαιτείται εισιτήριο &

  • φόροι διανυκτέρευσης ξενοδοχείων (όπου αυτός απαιτείται).

Καλέστε μας στα: 2106910432 - 2106926418 - 6932766775 (viber, whatsapp)
This is default text for notification bar